13 Eylül 2009 Pazar

KABUNE GİRİT PİLAVI...alıntı

Kabune PilavMalzemeler400 gr et (haslanarak ufak ufak didilecek)1-2 buyuk kuru sogan (ince ince piyazlik dogranmis)1,5-2 su bardagi haslanmis nohut2 su bardagi pirinc4 su bardagi et suyuTuz (istenilen olcude)Karabiber (bu pilavin lezzeti ozellikle bu baharattan gelir ve piserken icine, pistikten sonra da uzerine bolca ekilir)Yapilisi Eti haslandiktan sonra ufak ufak didelim (et suyunu dokmeyelim kullanacagiz). Piyazlik olarak (ince ince yarim halka seklinde) dogranan sogani tencerede 1-2 kasik sivi yagda cevirelim (aslinda normalde cig sogan ve et beraber tencereye dosenmektedir ama ben evde yaparken soganin diri kalmamasi icin boyle bir on pisirme yapiyorum). Sonra soganin ustune eti, etin ustune de ilik suda kabarmis pirinci doseyelim, istenilen miktarda tuzu ilave edip, tencerede biraz da pirincle beraber 5 dakika kadar cevirelim (pilavin tane tane olmasi icin pirince su ilave etmeden once tuzla beraber biraz kavurma islemi yapmak faydalidir), en uste de haslanmis nohutlari koyalim ve cok az bir miktar karabiber ekelim. Bu malzemelerin uzerine kaynar haldeki et suyunu dokelim ve tencerenin kapagini kapatarak kisik ateste pilavin suyunu cekmesini bekleyelim. Suyunu ceken pilavin altini kapatip, 5-10 dakika kadar demlenmeye birakip, bu surenin sonunda tencerede harmanlayalim ve servis tabagina alalim, uzerine tekrardan bolca karabiber dolastirip sicak sicak servis yapalim, afiyetle yiyelim. NOT:Arzuya göre kurun üzüm de kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder