13 Eylül 2009 Pazar

KÜLLÜR (GİRİTLİ SİMİDİ)

MALZEMELER:3 su bardağı toz şeker3 su bardağı süt2.5 bardak zeytinyağı1 tatlı kaşığı tarçın2 ekmek hamuruSusam Albildiği kadar unYAPILIŞI:Süt ılıtılır.Şeker, süt, zeytinyağı, tarçın, ekmek hamuru karıştırılır.Un ilave edilip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur parçalara ayrılarak simit şekli verilir, susama bastırılır.Mayalanması için bir yere (masanın üzerine bir örtü serilip üzerine) konulur.Üzeri örtülüp mayalanması beklenir.Mayalandıktan sonra 180-200 dereceli fırında pişirilir.(eskiden ekmek fırınlarında pişirilirmiş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder