17 Eylül 2010 Cuma

GİRİTLİ BARBA BALIK LOKANTASINDAN...Şefin tarifleri...

Asma Yaprağında Sardalya


































Malzemeler



- 1 kg ayıklanmış sardalya

- 1 kahve fincanı çiçek yağı

- 1 çay kaşığı sarımsak tozu

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1 kahve fincanı beyaz şarap

- Asma yaprağı



Yapılışı



1 kg ayıklanmış sardalya tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra süzülür. İçine sarımsak tozu, karabiber, beyaz şarap koyup harmanlanır. Asma yaprağına sarıldıktan sonra ızgarada pişirilerek servis edilir.



Deniz Mahsülleri Pilavı



Malzemeler



- 1 baş soğan

- 250 gr. Mantar

- 250 gr. Domates

- 50 gr. dolmalık fıstık

- 50 gr. kuş üzümü

- 1 demet yeşil soğan yaprağı

- Yarım demet dereotu

- Yarım demet maydonoz

- 100 gr. haşlamış kalamar

- 100 gr. haşlamış karides

- 100 gr. haşlanmış ahtapot

- 100 gr. haşlanmış midye

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı rozmari biberi

- 1 çay kaşığı tarhun otu

- 2 çay kaşığı toz safran



Yapılışı



Fıstıklar 1 su bardağı zeytin yağı ile kavrulur. İnce kıyılmış soğan ilave edilir. Mantarlar ve kıyılan yeşil soğan yaprakları ilave edilir. 1 litre kaynamış su ilave edilir ardından yarım kilo baldo pirinç ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra ılık olarak servis yapılır.



Maş Piyazı





Malzemeler



- 25 gr. maş

- 50 gr. kıyılmış ceviz

- 50 gr. nar

- 1 çay bardağı nar ekşisi



Yapılışı



Maş bir gece öncesinden suda bekletilir. Ertesi gün haşlanarak süzülür. Malzemeler karıştırılarak servis edilir.
Afiyet olsun...

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder