Asma Yaprağında Sardalya
Malzemeler
- 1 kg ayıklanmış sardalya
- 1 kahve fincanı çiçek yağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 kahve fincanı beyaz şarap
- Asma yaprağı
Yapılışı
1 kg ayıklanmış sardalya tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra süzülür. İçine sarımsak tozu, karabiber, beyaz şarap koyup harmanlanır. Asma yaprağına sarıldıktan sonra ızgarada pişirilerek servis edilir.
Deniz Mahsülleri Pilavı
Malzemeler
- 1 baş soğan
- 250 gr. Mantar
- 250 gr. Domates
- 50 gr. dolmalık fıstık
- 50 gr. kuş üzümü
- 1 demet yeşil soğan yaprağı
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydonoz
- 100 gr. haşlamış kalamar
- 100 gr. haşlamış karides
- 100 gr. haşlanmış ahtapot
- 100 gr. haşlanmış midye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı rozmari biberi
- 1 çay kaşığı tarhun otu
- 2 çay kaşığı toz safran
Yapılışı
Fıstıklar 1 su bardağı zeytin yağı ile kavrulur. İnce kıyılmış soğan ilave edilir. Mantarlar ve kıyılan yeşil soğan yaprakları ilave edilir. 1 litre kaynamış su ilave edilir ardından yarım kilo baldo pirinç ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra ılık olarak servis yapılır.
Maş Piyazı
Malzemeler
- 25 gr. maş
- 50 gr. kıyılmış ceviz
- 50 gr. nar
- 1 çay bardağı nar ekşisi
Yapılışı
Maş bir gece öncesinden suda bekletilir. Ertesi gün haşlanarak süzülür. Malzemeler karıştırılarak servis edilir.
Afiyet olsun...
alıntı
17 Eylül 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder