16 Eylül 2012 Pazar

Peynirli Girit Kabağı Dolması alıntıdır


Peynirli Girit Kabağı Dolması

Hava o kadar sıcak ki yemek yemek için iki kez düşünüyorum. Canım yemek yemek istemediği için pazardan aldığım tüm sebzelerle farklı tarifler denemeye başladım.
Daha önce yaptığım top kabak dolmasında kullandığım kabakların acı çıkması nedeniyle bu kabağı tekrar denemeye cesaret edememiştim. Pazardaki satıcı ile uzun uzun konuşup “abla vallahi acı çıkarsa getir” sözü sayesinde ikna olunca ortaya peynirli kabak dolmamız çıkıverdi :)
Dolmayı yaparken ricotta peynirini tercih etmemin  ilk sebebi tadını sevmem ikinci sebebi ise tuzsuz olması. Lor peyniri de kullanabilirsiniz ama peyniri alırken tadına bakmanızı tavsiye ederim. Yarın için çok keyifli bir tatlı tarifim var, kaçırmayın derim :) Sevgiler…


Malzemeler:
8 adet girit kabağı
200 gr ricotta peyniri (lor peyniri de olabilir)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım çay bardağı zeytinyağı
10 dal dereotu
tuz

Yapılışı:
1- Kabakların baş kısımlarını çok derinden almadan kesin ve içini oyun.
2- Geniş bir tencerede kapaklar pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
3- Ricotta peynirini hafifçe tuzlayın ve içine kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın.
4- Haşlanan kabakları fırın kabına dizin ve hazırladığınız peynirli harcı kabaklara paylaştırın.Her kabağın üzerine rendelenmiş kaşar peynirden serpin.
5- Kapaklarını kapatığınız kabakları 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık yada sıcak servis yapın.


Devamı için: http://mutfaksirlari.com/peynirli-girit-kabagi-dolmasi.html#ixzz26dYmxE45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder