Mübalağasız nefis mübadele böreği
Güselim, akşama misafir mi var? Ay hemde çok iyi tanımadığın, ne bilim, öyle sevgilinin iş arkadaşları filan. Gelip yiyip içip gidecekler, arkandan da bi de dedikodunu etçekler.Bi koş git yufkacıya, al dört tane taze yufka. Gelirken kasaba uğra, üç tane tavuk butu alıver. Evde varsa yeşil biber, soğan, domates filan manava girip yorulma.Gel eve, at tavukları sıcak suya, haşlansın bi güzel. İki yufkayı ser fırın tepsisine, kenarları kes, fırında üstünü kızart. Beş dakka yeter, sonra öbür ikisini yap aynı şekilde.Tavuk haşlanırken, bir büyük soğanı doğra, iki domatesi küp yap, sivri biberi de artık nasıl görmek istiyorsan o biçim dursun onlar hazır kenarda.Sonra haşlanmış tavuğu koy bi tabağa soğusun. suyunu atma, bir bardağıyla kızarttığın yufkaları ıslat, gerisini ayır şehriye çorbasına.Tavuk baktın elini yakmıyo, hayatta en nefret ettiğin insanı düşünerek parça pinçik et.Sonra geniş bir tavaya koy sıvıyağ biraz, soğanı kavur, biberi kavur, domatesi ekle, accık daha kavur, ekle parça pinçik tavuk etini, iki dakka çevir. Sonra, koy biraz tuz, biraz karabiber, bir çay kaşığı da tarçın.Tavuk suyuyla ıslattığın yufkanın içine koy tavuklu malzemeyi, yay iyice, sonra rulo yap. Diğerini de yap, bi fırın tepsisine ikisini de koy, üstüne sür bi yumurta sarısı alımlı dursun.Ver fırına, yirmi dakka pişir.Sonra dilim dilim doğra, üstüne çırpılmış yoğurt, üstüne kırmızı biberli yağ dök.Gözü doysun dedikoducuların, iyi niyetli olanların da gönlü doysun.Fekat güselim, yanına tereyağda pişmiş tane tane bi pilav iyi gider de, sofrada sen de şık olursan, tam olur yani.Afiyet olsun efenim....
13 Haziran 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder