Patatesli Ot Kavurma(Girit mutfağından....)Malzemeler:(4 kişilik)- 1 demet doğranmış kavurmalık ot (ısırgan, pazı, ıspanak veya benzeri yerel otlar)- 3 haşlanıp kuşbaşı doğranmış patates- 2 yarım halka halinde doğranmış soğan- 4 diş doğranmış sarımsak- 4 çorba kaşığı zeytinyağı- Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber- Üzeri için dilerseniz susamYapılışı:1. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları 5 dk kadar kavurun. Otları ilave edip bir müddet daha kavurmaya devam edin (ot miktarı başta fazla gelebilir, hatta tavaya sığmayabilir ama piştikçe küçülüp azalacaklar).2. Otlar yumuşadığında haşlanmış patatesleri ve baharatları ilave edip hepsi iyice karışana kadar 1-2 dk daha kavurun.3. Dilerseniz susam serpip servisini yapın.
14 Haziran 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder