Girit Böreği için Gerekli Malzemeler:
3 adet yufka,
200 gr balkabağı,
2 adet pırasa (beyaz kısımları),
1 adet havuç,
50 gr peynir (kaşar peynir),
karabiber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım su bardağı su,
böreğin üzeri için 1 yumurta sarısı.
Girit Böreği Yapılışı:
Pırasaları incecik doğrayın, bal kabağını ve havuçları rendeleyin. Derin bir tavada kızgın yağda pırasaları soteleyin. Pırasalar şeffaflaşmaya başladıktan sonra yarım su bardağı su ilave edin. Bütün karışımı karabiberle tatlandırıp kapağını kapatarak, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Hazırladığınız karışımı 6 eşit parçaya bölünmüş yufkaların içine koyarak kalın boyutlarda sigara böreği gibi sarın. Börekleri sarmadan önce rendelenmiş peyniri de karışımın içine katmayı unutmayın.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.
alıntı
25 Ağustos 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder