13 Eylül 2009 Pazar

BOUGATSA Alıntı

cup ölçüsü 250 mllik bir su bardağına denk geliyor normal kullandıklarımızdan daha büyük bir bardak.ekmek makinanız varsa onun bardağı cup ölçüsü..tbsp çorba kaşığına denk geliyortsp ise kahve kaşığına silme olacaklar ama.bu ölçüyle 14 tane çıkıyor..Bougatsa3 + 1/2 cup süt1/2 cup şeker2/3 cup un2 tbsp mısır nişastası2 paket vanilya kullan.(tarifte hem esans hem gerçek vanilya kullanılmış)4 yumurta sarısı1 limon kabuğuu rendesi14 yaprak hazır baklava yufkası (yarım kilosunda 20 tane oluyodu yanlış hatırlamıyorsam)150 g erimiş margarin2 tbsp şekerli tarçın(2 tbsp pudra şekeri ile 2 tbsp tarçını karıştırıp elde edilecek)3 cup sütü şekerle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.Un nişasta yumurta akları ve vanilyayı karıştırın yarım cup süt ilavesi ile macun kıvamına gelsin toparlansın.kaynama noktasına gelen sütten biraz alıp karışımı çırp yavaşça yedirin tenceredeki süte.kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak 10 dk kadar pürüzsüz şekilde pişirin kesinlikle kaynamayacak.Kısık ateşte yapın muhakkak.Ocaktan alın.limon kabuğu rendesini ekleyin.Isıya dayanıklı bir kaba alıp soğut.üstünü streçleyip 3 saat dolapta bekletin.180 C ye..2 fırın tepsisini yağlayın.iİk yufka yaprağını tezgaha serin.Fırçayla erimiş tereyağı sürün.Kenarlarından çaprazlama içe kıvırın dikdörtgen olacak şekilde.Soğuttuğunuz muhallebiden 1/4 cup kadarını yufkanın ortasına dökün.Kenarlarını yağlayın fırçayla.Dikdörtgenin iki uzun kenarını muhallebiyi örtecek şekilde ortaya doğru katlayın iki yandan.Kenarlarını da ortaya doğru katlayın sonunda 7 x 11 cmlik dikdörtgen bir kutu elde edeceksiniz.Kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Üyınstünü de yağla.Biraz tarçınlı şeker eleyin üstüne.Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın.15 dk pişirin.Diğer tepsiyi hazırlayınca onu alta alıp fırındakini üste alıp 8-10 dk daha pişirin çıtır çıtır olana ve üstü kızarana kadar..(niye böyle bir değiştirme belirtmiş bilemiyorum..sonuçta 25 dk kadar pşiriyoruz..Son 10 dk fırında üst kata alıp üstü daha güzel kızarsın diye belirtilmiş olabilir.10 dk soğutun..Hazırladığınız tarçınlı şekerden eleyin üstüne..ılık servis ediniz .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder