16 Haziran 2014 Pazartesi

GİRİT BİR TAT.

Girit bir tat

GİRİT BESLENME - YERLİ ÜRÜNLER
ZEYTİN
Yeşil ezilmiş zeytin (tsakistes)
Siyah tuzlu zeytin (macunlar veya alatsolies)
Zeytinler (xidates)
ZEYTİNYAĞI
Hanya üretilen zeytinyağı, bakire bir koyu altın-yeşil renk, tam bir tat ve hoş aromatik lezzete sahiptir ve yüksek yoğunlukta ve düşük asidite de. Bu çiğ ve pişmiş hem de yenebilir. Bu tüketim iyi sağlığı korumak için katkıda bulunur.
PEYNİR
Anthotyros Xeros (kurutuldu anthotyros)
Bu makarna üzerine rendelenmiş yanı sıra düz yenen oldukça tuzlu peynir, olduğunu. Ayrıca lezzetli ladotyri (küp kesilmiş ve zeytinyağı paketlenmiş) dönüştürülebilir.
Anthotyros
Bu, koyun veya keçi sütü ya da yapılmıştır. Bu çok lezzetli, yumuşak, tatlı ve az yağlı beyaz peynir.
Myzithra glukia (tatlı Myzithra)
Bu, koyun veya keçi sütü ya da yapılmıştır. Bu lezzetli ve hafif.
Xynomizithra (ekşi Myzithra)
Bu, koyun veya keçi sütü ya da yapılmıştır. Çok lezzetli ama yağ oldukça zengin, peynir mükemmel bir türüdür. Sade yemiş, ya da salatalarda paximadi (sert ekmek) ile veya kalitsounia bir dolgu (geleneksel peyniri turta) olarak alınabilir.
Gravyer
Bu koyun sütünden yapılmış veya keçi sütü ile karıştırılır. Bu tüm dünyada ünlüdür.
Kephalograviera
Bu Gravyer gibi ama daha yaşlı ve bu nedenle daha tuzludur.
Staka
Bu süt kremdir. Dayak olduğunda, yüksek yağ içerikli taze tereyağı üretilir.
Stakovoutyro
Bu staka ve yağ çok zengin yapılır.
Feta peyniri
Bu, koyun ya da keçi sütü ya da her ikisinin bir karışımından yapılır. Genellikle Yunan salatası yenir.
Geleneksel Yoğurt
Bu en kaliteli koyunları sütlü ve lezzetli kılan yağ içeriği yüksek sahiptir.
Ladotyri
Gravyer, Kefalograviera ve Xeros anthotyros gibi tüm peynirler ladotyri dönüştürülebilir. Bu küp kesilmiş ve sızma zeytinyağı konur.
Malaka
Bu peynir yeniden edilir ve geleneksel kekler kalitsounia bir dolgu olarak kullanılır.
GİRİT RUSK
Bu tür onlar yapılmış tahıl, onların kuru, sert, sert doku gibi birçok benzerlikler var peksimet birçok çeşidi vardır. Choriatika ve eftazima, arpa, buğday ve çavdar peksimet, tatlı peksimet ve onların hoş nötr tadı ile çok özel gişeleri: Biz şu rusks var.
GİRİT BAL
Girit üretilen bal neredeyse kehribar, çok kaliteli ve yabancı katkı maddesi olmadan, altın değerindedir. Arılar kekik ve diğer ince Girit aromatik otlar üzerinde beslenirler.
BAHARATLI
Girit Eğer aromatik otlar büyük bir çeşitlilik bulacaksınız ve bu kadar çok kullanan var. En aromatik otlar pişirme ve tıbbi amaçlar için kullanılabilir olsa da, bazen aroma tüm ihtiyaç vardır.
En ünlü otlar şunlardır: dentrolivano ya da biberiye, faskomilo (adaçayı), diktamo veya Erotas, malotira, louisa
ŞARAPLAR
Girit Yunanistan'ın özel şarap üreten alanlarından biridir. Bu çok öznitelik için batıda bilinmektedir. Girit'in, iklim ve jeolojik koşullar büyümeye üzüm yardımcı olur. Bugün, yunan üzüm 20'den fazla çeşidi tthem bazı kırmızı ve bazıları beyaz Girit vardır.
Kırmızı üzüm çeşitleri
Tsardana, Akominato, Kotsifali, Mantilari, Liatiko, Voidomatis, Gemira, Ladikino, Siyah Muskat
Beyaz üzüm çeşitleri
Vilana, Thrapsathiri, Beyaz Muscat, Valaitis, Vidiano, Dafni, Dermatas, Romeiko
Tsikoudia
Bu şarap üretilen sonra esas olarak üzüm kabuklarından yapılmış bir açık alkollü bir içecektir. Bu küçük bardaklarda servis edilir
alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder