16 Haziran 2014 Pazartesi

GİRİT

GİRİT
" koyu mavi deniz her tarafında dalgalarıyla yıkanan Girit denilen bir arazi, zengin ve güzel bir arazi, orada yatıyor ..." --- Odyssey
Tatlı taş evlerden uykulu tepe köylere sermaye kalabalık gelen sade beton modernlik, engebeli çorak dağlara, bereketli kıyı ovaları, Girit, Yunan Adaları'nın en büyük, tezat bir adadır. Etrafında 650,000 kişi ve birkaç milyon zeytin ağaçları ev, adanın kuzey Avrupa'dan gelen ziyaretçiler, Yunanistan'ın diğer bölgelerinde ve tüm Dünyadan gerçekten, ziyaretçiler ile hiç popüler kalır. : Bu dört eyaletten oluşur Hanya , Rethymnon , Heraklion ve Lasithi .
Girit Yunanistan'ın diğer bölgelerine göre farklı bir dünya. Girit, kendi geleneği, kendi karakteri ve kendi lehçesi ile bir yerdir. Yerel halk kendi Girit kökenli gurur duyuyoruz. Ada genelinde Türklere kadar Romalılar, gelen istilacılar tarafından işgal kalıntıları hala su kemerleri ve mimari hala açıkça görünür ile görülebilir. Ancak bu istilaları boyunca Girit insanlar nispeten yarasız kaldı ve ada ve kültür onların haklı gururunu korumak var. İngilizce Girit sormak için ada genelinde yaygın olarak konuşulan bir soru sizinle oturup onları davet etmek ve farklı burada ölçülen süre ile doğal gıda gerektirir ve içecek uzun sohbetlere çekerken oturma olması muhtemeldir.
Günümüzde, Girit kısmen turizme dayalı gelişen bir ekonomiye sahiptir. Bu muhteşem tadını çıkarabilir dev otel tatil köyleri var. Adanın güneyinde, egzotik plajları yüzlerce, herhangi bir tat tatmin edebilir ki bazı kalabalık ve bazı izole bulacaksınız. Girit kendi meyve ve sebze üretiminde de ünlüdür. Yani Girit'i ziyaret ederek, sebze ve saf zeytinyağına dayanan dünyaca bilinen Girit diyetini tatma şansınız var.
Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder