27 Kasım 2010 Cumartesi

Girit Yemekleri Görücüye Çıktı

Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden Türkiye’ye göç eden mübadele göçmenleri tarafından kurulan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, dünyaca ünlü Girit yemeklerini düzenledikleri organizasyonla tanıttı.




Olay TV’de yayınlanan Hüseyin Toy’un hazırlayıp sunduğu “Damak Tadı” programına konuk olan Girit’in en meşhur yemeklerini yapan dernek üyesi bayanlar da lezzette olduğu kadar görsellikte de yarıştı.







Girit mutfağının uzun ve sağlıklı bir yaşam için ideal olduğunu ve bu yüzden de bu mutfağı tanıtmak istediklerini dile getiren Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Girit mutfağında her mevsime ait farklı özellikleri olduğunu belirtti.





‘Yeşil sofra’ olarak bilinen Girit mutfağında 150’ye yakın ot bulunduğunu kaydeden Türker, mutfaklarının en önemli malzemesinin zeytinyağı ve yöresel otlar olduğunu belirterek, Girit yemeklerinin başında yumurtalı patates, çullama, şevketi bostan, yoğurtlu et, etli ebe gömeci, kabak çiçeği dolması, biberli radika olduğunu söyledi.





HABER-Yavuz GERÇEKÇİ



alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder