24 Nisan 2014 Perşembe

Kakavia - Klasik Yunan balıkçı çorbası

Kakavia - Klasik Yunan balıkçı çorbası
Geleneksel olarak, Kakavia bir balıkçı güveçidir. Balıkçılar bir yemek hazırlamak gerektiğinde pazarlarında satmak için çok küçük olan bazı küçük balıkları ayırırlar. Onlar zeytinyağı, patates, soğan ve kabak gibi malzemeleri teknelerinde bulundurur ve yapacakları yemek için deniz suyu kullanır ayrıca tuza gerek yoktur. Sonuç olarak mükemmel bir çorba yaparlar.
Malzemeler; Balık (1, 5-2 kilo) 12 adet; balık farklı tür kullanın; En popüler balık olarak akrep-balığı veya kaya levreği
Birkaç büyük boy patates ve kabak
Birkaç soğan
zeytinyağı
3 büyük, taze limon suyu
deniz tuzu ve karabiber.
Yapılışı;
Patates ve soğan soyup. 1 cm genişliğinde dilimlerler halinde kesin soğan ve patates katmanları tavaya yerleştirin en üste balıkları koyun.
Her katman için tuz ve karabiber ekleyin. Sonunda üsünet zeytinyağı (1 çay bardağı) dökün ve balık kapsayacak şekilde su ekleyin.
Patates yumuşak olan kadar pişmeye bırakın. Daha sonra güveçe 3 limon suyu dökün. Limon suyu güveç ile karıştırmak için tavayı sallayın. Çorba, sıcak, ılık veya soğuk servis edilebilir. Tadını çıkarın, afiyet olsun.
BU TARİF ALINTIDIR...
George Portokalakis'in tarifinden alıntıdır . O, Girit ve Yunanistan mutfak ve kültürel turları düzenlemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder