24 Nisan 2014 Perşembe

KOURES- GİRİT'TE YAPILAN KOYUN VE KEÇİ KIRKMA GELENEĞİ






KOURES- GİRİT'TE YAPILAN KOYUN VE KEÇİ KIRKMA GELENEĞİ
Girit geleneklerine göre Girit'te koyun ve keçi kırkma olayıdır. Çobanların keçi ve koyunu tıraş etme olayına Koures denir. Çobanlar konuşmak, birlikte zaman geçirmek ve sosyalleşmek için bir araya gelir.
Bunların her biri makaslama ve diğerleri yardımcı olur (ve ailelerini) ağırlar. Koures, çobanların ortak desteğini simgeler. Aileler etler, sebzeler, meyveler ve içecekler getirerek, onlara en iyi ev sahipliği yaparlar.
Kesme genellikle Haziran ayının son haftası içinde, erken yaz aylarında yapılır. Bu hayvanların yaz nedeniyle güneşin ısısından kurtulması zamanıdır. Eski zamanlarda kadınların kıyafetleri ve geleneksel Girit Dokumalar yapmak için yün kullanılır.İşte anneler, kardeşler ve kızlar bu kırkılan yünleri dokurlar.
Koures genellikle lezzetli yiyecek ( kuzu), iyi şarap ve geleneksel Girit müziği eşliğinde olduğundan, çok önemli bir sosyal olaydır! Bu çobanların, onların aileleri ve arkadaşları ile birlikte bir nevi kutlamadır.
ORİJİNAL GİRİT SİTESİNDEN ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder