24 Nisan 2014 Perşembe

Kavrulmuş Zeytin

Kavrulmuş Zeytin
MALZEMELER
1 su bardağı zeytin (kendi görünümünü etkileyebilir, ancak ben kavurma önce çekirdeklerini çıkarın vermedi, ama siz isterseniz eğer)
1 ½ yemek kaşığı zeytinyağı
Kıyılmış 1 diş sarımsak
2 çay kaşığı kekik
Kalın Bir tutam tuz
Taze çekilmiş karabiber
Limon kabuğu
Kıyılmış maydanoz
TARİFİ
1.. 430 derece Fahrenheit Fırını (220 santigrat)
2.. zeytin durulayın ve kurulayın.
3.. bir kapta, zeytin, zeytinyağı, sarımsak ve kekik (aroma serbest bırakmak için parmakları arasında kekik ovmak) ekleyin ve iyice karıştırın.
4.. , alüminyum folyo ile kaplı bir tavada zeytin yayın biraz tuz ve karabiber serpin.
5.. Kızartma yaklaşık 12 dakika boyunca, fırından çıkarın bazı kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu ekleyin ve servis yapın.
Bu tarif de bir mezedir.
ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder