30 Nisan 2010 Cuma

Girit usulü Kekikli Kuzu

Girit usulü Kekikli Kuzu




Malzemeler:

(4 kişi için)



1 kg kemikli kuzu eti (kol kısmından)

1/3 demet taze kekik

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 domatesin rendesi,

1,5 su bardağı su

tuz

süslemek için taze kekik yaprakları



Yapılışı:



Yağı tencereye dökün, iyice ısındığında parça etleri tencereye alın, çevirerek her tarafını iyice kızartın.

Domatesi rendeleyin, tuz ilave edin.

En üste yıkadığınız ve saplarını bağladığınız kekik demetini yerleştirin.

Sıcak suyu da ilave ederek ateşi en kısığa getirin, yaklaşık 1,5- 2 saat pişirin.

Piştikten sonra üstteki kekik demetini alın.

Etleri taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
 
alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder