Girit usulü Kekikli Kuzu
Malzemeler:
(4 kişi için)
1 kg kemikli kuzu eti (kol kısmından)
1/3 demet taze kekik
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 domatesin rendesi,
1,5 su bardağı su
tuz
süslemek için taze kekik yaprakları
Yapılışı:
Yağı tencereye dökün, iyice ısındığında parça etleri tencereye alın, çevirerek her tarafını iyice kızartın.
Domatesi rendeleyin, tuz ilave edin.
En üste yıkadığınız ve saplarını bağladığınız kekik demetini yerleştirin.
Sıcak suyu da ilave ederek ateşi en kısığa getirin, yaklaşık 1,5- 2 saat pişirin.
Piştikten sonra üstteki kekik demetini alın.
Etleri taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
alıntı
30 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder