500 gr taze bakla
5 - 6 sap taze sarımsak
1 orta boy soğan ya da 5 - 6 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 bardak zeytinyağı
Servis için: sarımsaklı yoğurt ve taze dereotu
Baklaları ayıklamadan önce bir kaba bir avuç kadar una bolca su ekleyip iyice karıştırın. Bu su, baklaların kararmasını önleyecek
Baklaların tepelerini ve kenarlarındaki kısımlarını kesin, kartlaşmış olanların içini çıkartın, dışını atın. Uzunlarını ikiye bölün. Ayıkladığınız baklaları unlu suya atın
Sarımsakları 1cm uzunlukta verev kesin
Soğanı yemeklik doğrayın
Ortaboy bir tencerede zeytinyağı ısınınca sarımsak ve soğanı öldürün, baklaları ekleyin, ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak (kapağı açmadan) terletin, kendi suyuyla pişirin
1 bardak kadar sıcak su, şeker ve tuzu da ekleyin, kısık ateşte 35 - 40 dk kadar pişirin
Her zeytinyağlıda olduğu gibi servis kabınıza almadan, pişirdiğiniz tencerede soğutun
Servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve üzerine taze dereotu serpiştirmeyi unutmayın!
23 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder