23 Nisan 2010 Cuma

Zeytinyağlı Bakla..

500 gr taze bakla


5 - 6 sap taze sarımsak

1 orta boy soğan ya da 5 - 6 sap taze soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1/4 bardak zeytinyağı

Servis için: sarımsaklı yoğurt ve taze dereotu

Baklaları ayıklamadan önce bir kaba bir avuç kadar una bolca su ekleyip iyice karıştırın. Bu su, baklaların kararmasını önleyecek

Baklaların tepelerini ve kenarlarındaki kısımlarını kesin, kartlaşmış olanların içini çıkartın, dışını atın. Uzunlarını ikiye bölün. Ayıkladığınız baklaları unlu suya atın

Sarımsakları 1cm uzunlukta verev kesin

Soğanı yemeklik doğrayın

Ortaboy bir tencerede zeytinyağı ısınınca sarımsak ve soğanı öldürün, baklaları ekleyin, ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak (kapağı açmadan) terletin, kendi suyuyla pişirin

1 bardak kadar sıcak su, şeker ve tuzu da ekleyin, kısık ateşte 35 - 40 dk kadar pişirin

Her zeytinyağlıda olduğu gibi servis kabınıza almadan, pişirdiğiniz tencerede soğutun

Servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve üzerine taze dereotu serpiştirmeyi unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder