Horta (Girit)
1 demet ıspanak
Yarımşar demet dereotu, maydanoz
1 er demet madımak, pazı, ısırgan otu, çoban biti otu
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yıkanmış otlar, küçük doğranır, ıspanak haricindeki otlar, bir tencereye konur, üzerine ince kıyılmış taze ve kuru soğan, salça, tuz ve şeker eklenir. Bütün malzeme elle iyice yoğrulur. Doğranmış ıspanağın yarısı yayvan bir tencereye yerleştirilir. Üzerine ot karışımı konur, üst üste kalan ıspanak ve ot karışımı tekrar yerleştirilir. Zeytinyağı gezdirilir, çok az su konur, kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun
alıntı
30 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder