28 Haziran 2009 Pazar

ARAPSAÇI... alıntı


Malzemeler1 büyük kuru soğan ( küp doğranacak)1 demet taze soğan ( iki parmak eninde doğranacak )1 demet maydanoz1 demet dereotu1 adet pırasa ( ortadan ikiye sonra ince ince doğranır)1 demet semizotu250 gr ıspanak500 gr arapsaçı2 adet kabak ( yarım ay şeklinde doğranacak)2 adet domates ( küp doğranacak)1 büyük patates ( iri iri doğranacak)1 dolu yemek kaşığı şekertuz1 limonun suyu1 dolu tatlı kaşığı unYapılışıTencereye 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı konur ve kuru soğanlar bu yağda öldürülür. Daha sonra taze soğanlar eklenir, domates eklenir. Tüm otlar mümkün olduğunca az sayıda kıyılarak eklenir. Sebzeler eklenir, en üste patatesler dizilir, tuz ve şeker konulur. Su kesinlikle eklenmeden otlar kendi suyuyla pişer. Tencerenin altı kapatılmadan limon ve un karıştırılır yemeğe eklenir ve bir taşım kaynar. Ben yemek piştikten sonra üzerine sızma zeytinyağı dolaştırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder