7 Ağustos 2010 Cumartesi

Çatalca'da Türk-Yunan kardeşliği konseri

Çatalca'da Türk-Yunan kardeşliği konseri


20 Temmuz 2010 Salı 04:24Çatalca – Neapoli Kültür Diyalogu Projesi kapsamında, 11. Erguvan Festivali’nin yedinci gecesinde Türk Yunan kardeşliği konseri düzenlendi. Nazım ALPMANYeni bir katliam olmasın!Okunma : 4489Yorum : 016:20 Çelikbilek'ten 'Sevgi Evleri'ne ziyaret 15:55 Giresunspor zirveye göz dikti15:43 Düğün magandası Elbistan'da can aldı15:35 Eyüp Kent Konseyi toplantısı yapıldı15:24 Trabzon aradığı golcüye kavuştu 15:16 Tur otobüsü devrildi: 40 yaralı14:32 Önce vurdular sonra da diri diri yaktılar14:24 Uçtu uçtu başkan uçtu!14:19 Başkent doğalgaz için 7 firma yarışacak 14:12 Böcekhane’de hummalı çalışma sürüyor14:04 Başkan Yaşar hurdacıları dinledi13:57 Kars'ta iki aile birbirine girdi: 2 ölü 13:51 Hattat Hasan Çelebi Beyoğlu'nda13:41 PKK'dan hem propaganda hem hırsızlık!13:21 Bariyerlere çarpan araç takla attı: 1 ölü

Neapoli Belediyesi’nden gelen Yunan misafirlerinde katıldığı konserde ünlü Türk klarnetçi Serkan Çağrı ile ünlü Yunan klarnetçi Stavros Pazerantsis birlikte konser verdiler.



Konser öncesinde Neapoli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ise yöresel oyunlarını izleyiciye sundular.



Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivali’nin yedinci gecesi Çatalca – Neapoli Kültür Diyalogu Projesine ayrıldı. Yunanistan’ın Neapoli Belediyesi’nden gelen konuklarla Çatalcalı vatandaşların beraber izlediği konser muhteşemdi.



Konserde Serkan Çağrı ve Stavros Pazerentsis klarnet ile düet yaparken, hem Yunan konuklar hem de Çatalcalılar birlikte eğlendiler.

Konserde Çatalca – Neapoli Kültürler Arası Diyalog Projesini destekleyen ve sürdürebilirliği için çalışmalar yapan Büyük Mübadele Derneğine, Lozan Mübadilleri Derneğine, Serkan Çağrı, Stavros Pazerentsis ve Neapoli Belediye Başkanı Nikolaos Albanis’e Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından “teşekkür plaketleri” verildi.



Burada konuşan Başkan Cem Kara; “Çatalca ile Neapoli arasındaki dostluk ve kardeşliği perçinleyen her kurum ve kişiye buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Kardeş belediye olmamızdan sonra buraya gelerek festivalimizi renklendiren Neapoli Halk Oyunları Ekibine ve değerli misafirlerimize teşekkürler ediyorum. Önümüzdeki günlerde, Türkiye’de bir ilk olarak açılacak “Mübadele Müzesi” ile birlikte bu iki belediyenin kardeşliği daha da artacak ve Çatalca’mıza daha çok Yunan turist gelecektir” dedi.



Neapoli Belediye Başkanı Nikolaos Albanis ise Konuşmasında; “dedelerimin gözleriyle gördüğü yerleri, benim de görecek olmam beni çok heyecanlandırıyor. Bizler aynı 1920’li yıllardaki gibi kardeşçe, dostça beraberiz. Çatalca halkına baktığımda bizleri bağrına bastığını fark edebiliyorum. Ama emin olun ki, sizlerde Neapoli’ye geldiğinizde, kendi evinizdeymiş gibi rahat edeceksiniz. Sizler bizleri nasıl iyi ağırlıyorsanız, bizlerde sizleri öyle iyi ağırlayacağız. Eski arkadaşlıklar dostluklar mübadele ile unutulmuş, Ali Yorgo’yu, Yorgo’da Ali’yi unutmuştur. Bizler bu topraklara ziyaretlerimizde yine kardeşçe, dostça yaşayacağız” dedi. Konuşmalar sonrasında karşılıklı hediyeler verildi.

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder