25 Ağustos 2010 Çarşamba

ENGİNARLI GİRİT KEBABI...

Enginarlı Girit Kebabı




(4 Kişilik)



Malzemeler:



•300 g dana kuşbaşı et

•3 adet enginar

•1 adet kurusoğan

•1 adet domates

•2 adet sivri biber

•1/2 çay bardağı sıvıyağ

•1 su bardağı su

•Tuz, karabiber

Yapılışı:



1. Dondurulmuş enginarları limonlu suya atın; yumuşadıkları zaman irice doğrayın ve limonlu suda bekletmeye devam edin.



2. Tencereye sıvıyağı ve etleri koyun. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çeken ve kavrulmaya başlayan etlere küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.



3. İrice doğradığınız enginarları ve sivri biberleri ilave edip 3-4 kere tahta kaşıkla çevirin. Doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4 kere daha çevirerek kavurun.



4. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyu bitinceye kadar kısık ateşte pişirin. Dereotuyla süsleyip, pirinç pilavının yanında servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun…

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder