7 Ağustos 2010 Cumartesi

Türk-Yunan dostluk festivali...

Türk-Yunan dostluk festivali


Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festival için Yunanistan'dan ilçeye gelen 55 kişi, Çarşı Meydanı'nda Belediye Başkanı Kudret Özeş ve onlarca Güzelyurtlu tarafından karşılandı.

Yunanistanlı Kaplanisis Yusufidis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un her zaman akıllarında olduğunu ve buraya gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

Güzelyurt'un tarihi bir yer olduğunu belirten Yusufidis, ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Festivalin ve Güzelyurt'un dünyada tanınmasını istediklerini ifade eden Yusufidis, 'Canımız, kalbimiz burası. Gelveri'ye daha da fazla turist gelsin. Ben Gelveriliyim ve burada çok mutluyum. Buraya gelen diğer Rumlar da çok mutlular. Dedelerinin köylerine bakmak için geliyorlar. Onlar için bu çok önemli ve bu yüzden buraya gelmeyi çok istiyorlar' dedi.

Belediye Başkanı Kudret Özeş ise Güzelyurt'ta tarihi bir buluşma yaşandığını söyledi. Yunanistan'dan gelen 55 kişinin ev ve otellerde konuk edildiğini açıklayan Özeş, 'Düzenlediğimiz Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali, kardeşliğin bir simgesidir' dedi.

Türk-Yunan dostluğunu tüm insanlığa duyurma çabasında olduklarını belirten Özeş, şunları kaydetti:

'Güzelyurt'ta yaşamış, yaşayan, aynı kültürü, aynı duyguları paylaşan iki toplum bir festivalde buluşuyor. Güzelyurt, eski adıyla Gelveri'de yaşayan Türkler ile 1924'te mübadele ile buradan gidenlerin kurduğu Kavala şehrine bağlı Nea Kalvari beldesinde yaşayan Rumlar bu festivalde bir arada. Burada festivalde Türkçe konuşulması, bizim insanımızın onlara gösterdiği ilgi ve yakınlık, paylaşılan duygular çok önemli.'

Türk-Yunan dostluğuna katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festival, yarın sona erecek.



alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder