25 Ağustos 2010 Çarşamba

GİRİT USULÜ ÇULLAMA...

Girit Usulü Çullama




Hamur İçin Malzemeler:

- yarım kilo un

- 2 çorba kaşığı zeytinyağı

- yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

- 1,5 su bardağı su

- tuz

İçi İçin Malzemeler:

- yarım kg haşlanmış tavuk eti

- 2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri

- 15 gr tereyağı

- 1 su bardağı tavuk suyu

- yarım su bardağı su

- 1,5 su bardağı pirinç

- 1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm

- 1 su bardağı badem

- yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- yarım tatlı kaşığı muskat

- yarım su bardağı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 çorba kaşığı tuz



Hazırlanışı:



Tavuk etini ve ciğerleri küp küp doğrayın. Bir tavada tereyağını kızdırıp, ciğerleri kavurun. Tavuk suyu, su, pirinç, tuz ile karabiberi ekleyin ve 15 dakika pişirin. Tavuk eti, kuru üzüm, badem, karanfil, kimyon ve muskatı da ilave ederek karıştırın. Un, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurun ikisi eşit büyüklükte üçüncüsü ise biraz küçük olacak şekilde bezelere ayırın. Büyük bezeleri kalın küçük olanı ise ince açın. Yağlanmış tepsiye kalın yufkalardan birini yerleştirerek harcın yarısını ekleyip, üzerine yarım kaşık tarçın ve yarım su bardağı şekeri serpin. İnce yufkayı üzerine yerleştirip, tereyağı sürün ve kalan harcı yayın. Son yufkayı da yaydıktan sonra yeniden tereyağı sürüp, 1-2 kaşık tavuk suyu gezdirin ve tarçın ile şeker serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder