30 Nisan 2010 Cuma

ekmek dolması ..

Ekmek Dolması:Bir adet dolmalık ekmek bayatlamış olması daha iyi olur,üzarinden ince bir kapak açılır, içerisi iyice boşaltılır ekmeğin içi tamamen ince kabuk kalana dek oyulur.teflon tavaya 300gr kıyma ve yarım fincan sıvı yağ konur biraz Skavrulmaya yakın boşalan ekmek içi ufalanırve kıymayla kavrulur.içerisine yarım su bardağı kırık cevız ,bir avuç sultaniye kuru üzüm,biraz tuz ve karabiber ilavesiyle beş dak. daha ateşte tutulur ocaktan alınır ince kıyılmış maydanoz karıştırıp boşaltılan ekmeğin içine tekrar dolduruluppilav tenceresine yerleştirilir üzerine yavaş yavaş 1lt.kaynar et suyu veya tavuk suyu dökülür tencerenin altı yavaş ateşte beş dak. kadar tutulur tabaklara bölünerek servis yapılır üzerine,sarmısaklı yoğurt dökülür daha sonrada yağda eritilmiş kızgın salça g


ezdirilip afiyetle yenir...,
 
alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder